Beroende- & medberoendeterapi

Hjälp vid beroende- och medberoende

Vi erbjuder terapi för dig med någon form av beroendeproblematik. Även för medbeoende finns ett brett utbud av terapi. Dessa anpassas utifrån dig och dina behov.  

Vad är beroendeterapi?

Upplever du att du ibland dricker för mycket eller får konsekvenser av din konsumtion? Får du problem i dina nära relationer pga din konsumtion, minnesluckor, tar du droger och vill ha hjälp med att sluta, eller sitter fast i en ond cirkel av att spela bort pengar och sedan försöka vinna tillbaka dem? Vid sexberoende kan det handla om att du tvångsmässigt fastnar i porr, onani, köp av sexuella tjänster eller har många tillfälliga sexuella kontakter.

Vi erbjuder beroendeterapi via 12 stegsprogrammet och oftast ytterligare terapiformer.

Vad är medberoendeterapi?

Medberoendeterapi är till för dig som sätter dina egna känslor och behov åt sidan och tar överdrivet stor ansvar för någon i din närhet. Anpassar du dig efter någon annan och har svårt att sätta gränser. Upplever du tomhet när du inte har någon att ta hand om. Drivs du av lättvikt skuld, oro, skam och ilska. Det kan handla om din partner, barn eller förälder. Du har kanske vuxit upp i en miljö där du fått ta stort ansvar för förälder eller sykon pga beroendeproblematik eller psykisk ohälsa

Medberoendeterapi hjälper dig förstå din historia och vad som format dig. Arbeta med att tydliggöra dina behov och hittar passande strategier för att hjälpa dig framåt.

Mottagning i centrala Stockholm

Nybrogatan 34, Östermalm.

Boka en kostnadsfri konsultation via telefonen

Klicka här för att göra en intresseanmälan så återkommer jag till dig så snart jag kan.

Beroendesjukdom kan innefatta alkohol, droger, spel men också sex och relationsberoende, shoppingberoende samt arbetsnarkomani.

Jag tänker mycket på just detta.

Jag har börjat smyga med det.

Jag känner en längtan efter det.

Jag har utvecklat tolerans och behöver allt starkare doser.

Jag får negativa symtom, abstinens av att inte få ägna mig åt det.

Det inkräktar på resten av livet, arbetet, familjen eller fritiden.

Även efter långa uppehåll kan jag trilla dit igen.

Fler behandlingar

Parterapi

Par- och relationsterapi är till för att förstå dig själv och dina relationer bättre, skapa nya förutsättningar för kommunikation, trygghet och personlig utveckling.

Interpersonell neurobiologi

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna och vårt nervsystem formas i samspel med våra relationer och vårt medvetande.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Hos oss utformas din KBT-terapi utifrån dina specifika behov och hjälper dig hantera olika former av depression, ångest, utmattning och stressrelaterade besvär samt olika typer av krissituationer.