Mentaliseradbaserad terapi

Vad är Mentaliseringsbaserad terapi, MBT?

Mentaliseringsbaserad terapi, förkortat till MBT utvecklades redan på 90-talet. Denna behandlingsform är mest passande för personlighetssyndrom, exempelvis om man är emotionellt instabil, eller antisocialt personlighetssyndrom. MBT är mest passande för vuxna och ungdomar.

Vad fokuserar behandlingen på?

Behandlingsformen fokuserar på att stärka förmåga att förstå sina egna och andras mentala tillstånd. Syftet med detta är att kunna hantera stark affekt och mellanmänskliga relationer.

Mottagning i centrala Stockholm

Nybrogatan 34, Östermalm.

Boka en kostnadsfri konsultation via telefonen

Klicka här för att göra en intresseanmälan så återkommer jag till dig så snart jag kan.

Mentaliseradbaserad terapi – 

En metod där du får träna på att se dig själv utifrån och andra inifrån. Det som benämns som mentaliseringsförmåga.

Fler behandlingar

Parterapi

Par- och relationsterapi är till för att förstå dig själv och dina relationer bättre, skapa nya förutsättningar för kommunikation, trygghet och personlig utveckling.

Interpersonell neurobiologi

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna och vårt nervsystem formas i samspel med våra relationer och vårt medvetande.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Hos oss utformas din KBT-terapi utifrån dina specifika behov och hjälper dig hantera olika former av depression, ångest, utmattning och stressrelaterade besvär samt olika typer av krissituationer.