fbpx

Beroendeterapi i Stockholm

Söker du beroendeterapi i Stockholm? Här finns lång erfarenhet av att behandla beroendeproblematik och kan hjälpa dig att hitta vägar till ett liv utan beroende. Vi arbetar med en individanpassad behandlingsplan och erbjuder stöd både för dig som är beroende och för anhöriga. Terapin är individuellt anpassad med utgångspunkt från 12-stegsprogrammet.

Beroendeterapi
1200 kr

Att kämpa mot ett beroende kan vara en mycket svår och tidskrävande process. För att lyckas bryta ett beroende krävs det att man först erkänner problemet och tar ansvar för det. Det kan vara en utmaning att inse att man har ett beroende, men det är det viktigaste steget mot att påbörja ett tillfrisknande.

Beroendeterapi kan hjälpa en person att lära sig att hantera och övervinna sitt beroende på ett hälsosamt sätt. Terapin kan ge klienten verktyg och kombineras ofta med självhjälpsgrupper såsom AA, GA och SLAA. 

Det är viktigt att ha en ärlig önskan om att förändra sitt liv och bli nykter för att beroendeterapi ska vara effektiv. Det kan ta tid och kräva mycket arbete, men med rätt inställning och hjälp kan man uppnå ett liv fritt från beroende.

Vill du boka tid för beroendeterapi?

Vanliga frågor kopplat till beroendeterapi

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om beroende- och medberoendeterapi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Söker du beroendeterapi i Stockholm? Upplever du problem med överkonsumtion av alkohol eller droger, minnesluckor, eller har du svårt att bryta ett spelberoende? Kanske fastnar du tvångsmässigt i sexuellt beteende som onani, porr eller köp av sexuella tjänster?

Vi erbjuder hjälp genom 12-stegsprogrammet och andra terapiformer för att hjälpa dig att hantera och övervinna ditt beroende. Vi skräddarsyr vår terapi efter dina specifika behov för att hjälpa dig på vägen till ett friskt och hållbart liv.

Medberoendeterapi är till för dig som sätter dina egna känslor och behov åt sidan och tar överdrivet stort ansvar för någon i din närhet. Det kan handla om din partner, barn eller förälder. Du kanske upplever tomhet när du inte har någon att ta hand om, eller drivs av skuld, oro, skam och ilska. Medberoendeterapi hjälper dig att förstå din historia och vad som format dig, samt att arbeta med att tydliggöra dina egna behov och hitta strategier för att hjälpa dig framåt. Det kan vara särskilt hjälpsamt för de som växt upp i en miljö där man fått ta stort ansvar för en förälder eller syskon på grund av beroendeproblematik eller psykisk ohälsa. Vi erbjuder medberoendeterapi för att hjälpa dig att ta hand om dig själv på ett hälsosamt sätt.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri telefon konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.