fbpx

Interpersonell neurobiologi (IPNB)

Söker du interpersonell neurobiologi i Stockholm? Denna terapiform utgår från idén att våra hjärnor utvecklas genom social interaktion och att våra relationer påverkar vår mentala hälsa. Genom att förstå hur hjärnan och kroppen är kopplade till sociala relationer, kan terapin hjälpa till att stärka och förbättra våra relationer och därmed också vår mentala hälsa.

Interpersonell neurobiologi från 1200 kr

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är ett forskningsfält som kombinerar kunskap från olika discipliner och fokuserar på hur våra relationer och medvetande påverkar vår hjärna och vårt nervsystem. Det betonar hjärnans förmåga till utveckling och läkning genom livserfarenheter och relationer. IPNB säger att våra hjärnor formas av förmågan att vara med andra människor och att ny neurontillväxt stimuleras genom riktad uppmärksamhet, nya upplevelser och fysisk träning.

Våra terapiformer är baserade på interpersonell neurobiologi och fokuserar på att hjälpa människor att växa och utvecklas genom relationer och medvetenhet.

Vill du boka tid för Interpersonell neurobiologi?

Vanliga frågor kopplat till IPNB

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om Interpersonell neurobiologi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Interpersonell neurobiologi (IPNB) är en integrerad disciplin som kombinerar kunskap från neurovetenskap, psykologi, anknytningsteori, mentaliseringsteori och mindfulness. IPNB undersöker hur hjärnan och nervsystemet formar sig i samspel med våra relationer och vårt medvetande.

IPNB utgår från att hjärnan påverkas och förändras av våra personliga relationer och att dess plasticitet (förmåga att utvecklas och anpassas) gör att utveckling alltid är möjlig. Förmågan att vara med andra människor skapar och utvecklar våra hjärnor.

IPNB kan användas i terapi för att hjälpa människor att förstå hur deras relationer påverkar deras hjärna och för att främja personlig utveckling och läkning. Terapeuter som arbetar med IPNB kan hjälpa patienter att förbättra sin förmåga till mentalisering (att förstå sina egna och andras känslor och motiv) och att utveckla mer hälsosamma relationer.

Genom att förstå hur din hjärna formas av dina relationer kan du få en ökad självinsikt och förbättra dina förmågor till mentalisering och emotionell reglering. IPNB kan hjälpa dig att utveckla mer hälsosamma och meningsfulla relationer samt att minska stress och främja din övergripande psykiska hälsa.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.