fbpx

Schematerapi i Stockholm

Söker du schematerapi i Stockholm? Hos oss kan du få hjälp att identifiera och bryta negativa livsmönster som kan hämma din personliga utveckling. Schematerapin utgår från att tidiga erfarenheter påverkar våra livsmönster och hjälper dig att förstå dig själv bättre.

Schematerapi
1200 kr

Upplever du att du ofta fastnar i destruktiva relationer? Känner du dig konstant svartsjuk eller rädd för att bli avvisad eller övergiven av dina vänner eller partner? Har du svårt att kontrollera dina känslor och impulser, eller känner du dig tom och likgiltig? Känner du också att du ständigt måste prestera och uppfylla andras förväntningar? Om du lider av återkommande skam- och skuldkänslor, självanklagelser eller känner dig som en dålig människa kan schematerapi vara en effektiv behandlingsform för dig. Med hjälp av schematerapi kan du identifiera och bryta negativa mönster som begränsar ditt liv och uppnå en mer tillfredsställande livsstil.

Recensioner

Möt din personliga psykoterapeut

Möt Åsa Jonsson, legitimerad psykoterapeut med över 20 års erfarenhet inom psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Som handledare och lärare i psykoterapi har hon handlett studenter och personalgrupper inom olika områden. Hos Åsa kan du förvänta dig hög standard av forskningsbaserad terapi och en varm och autentisk kontakt för att skapa positiv förändring. Boka en kostnadsfri telefonkonsultation för att diskutera dina behov.

Mottagning i centrala Stockholm

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Viktigt att tänka på inför ditt besök: Om du blir sjuk eller behöver ändra eller avboka din tid, vänligen meddela mig så snart som möjligt. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar innan din inbokade tid, eller uteblivna besök, kommer att debiteras.

Vill du boka tid för schematerapi?

Vanliga frågor kopplat till schematerapi

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om schematerapi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Schematerapi är en evidensbaserad terapiform som utvecklats från KBT och är anpassad för långvarig och komplex problematik där traditionell KBT inte har visat sig vara effektiv. Terapiformen lägger stor vikt vid barndomserfarenheter och terapiallians för att förstå hur grundläggande känslomässiga behov måste tillgodoses under uppväxten för att utveckla en trygg personlighet. Schematerapin utgår ifrån att alla människor utvecklar grundläggande känslomässiga scheman om sig själva och andra som tenderar att upprepas genom livet. Terapeuten hjälper klienten att förstå hur dessa scheman har uppstått och hur de påverkar klientens liv för att sedan tillsammans arbeta med att bryta negativa mönster och uppnå en mer hälsosam livsstil.

Inom den kognitiva psykologin är ”schema” ett välkänt begrepp som beskriver hur vår grundläggande självuppfattning och erfarenheter påverkar vårt beteende i olika situationer. Dessa uppfattningar och erfarenheter kan vara medvetna eller omedvetna och formar abstrakta mönster som används för att beskriva scheman. Inom schematerapi är det vanligt att konkretisera dessa abstrakta mönster i terapin för att underlätta förståelsen och möjliggöra förändring. Schematerapi betraktar scheman som en metafor för hur vi lär oss om oss själva och vår omgivning, och hur vi bäst hanterar olika situationer. Terapeuten hjälper klienten att identifiera dessa scheman och arbeta med dem för att uppnå positiva förändringar.

Vid schematerapi börjar vi med att använda formulär för att kartlägga eventuella problematiska scheman. Vi undersöker också hur dessa mönster har påverkat klientens liv och arbetar samtidigt med att identifiera aktuella problem. Vi för en grundlig dialog om klientens tidigare erfarenheter och hur de kan påverka klientens nuvarande livssituation. Tillsammans utvecklar vi nya tankemönster och rutiner för att bryta negativa vanor och uppnå en mer hälsosam livsstil, så att klienten kan bli den bästa versionen av sig själv.

Schematerapi är en lämplig terapiform för mer långvariga eller återkommande problem som kan innebära svårigheter att hantera och upprätthålla relationer, svårigheter att bryta återkommande beteenden eller starka känslomässiga svängningar som påverkar vardagen. När svåra erfarenheter har lett till destruktiva livsmönster som är svåra att bryta, kan schematerapibehandling vara en väg till självinsikt och personlig utveckling. Terapiformen kan hjälpa klienter att förstå sig själva bättre och ta sig vidare i livet.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri telefon konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.