fbpx

Parterapi i Stockholm

Söker du parterapi i Stockholm? På Psykoterapi Kabinett erbjuder vi två olika terapier för par som står inför utmaningar i sin relation. Här finns lång klinisk erfarenhet av parterapeut i att hjälpa er att förbättra kommunikationen och stärka er relation. Ni kan välja Emotionellt fokuserad terapi (EFT) eller Encounter Centered Therapy (EcCT). Båda terapiformerna är anknytningsbaserade.

Parterapi
från 1600 kr

Många par går igenom utmaningar och kan ha nytta av parterapi. Det kan handla om svårigheter att kommunicera, konflikter eller förlorad kontakt. Andra kan behöva hjälp med otrohet, svek eller känslomässig avstängdhet, eller för att återuppväcka gnistan i relationen. Vi människor är gjorda för kontakt med varandra, men också för att skydda oss själva. Att leva i en svår relation kan vara mycket smärtsamt.

Recensioner

Möt din personliga psykoterapeut

Möt Åsa Jonsson, legitimerad psykoterapeut med över 20 års erfarenhet inom psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Som handledare och lärare i psykoterapi har hon handlett studenter och personalgrupper inom olika områden. Hos Åsa kan du förvänta dig hög standard av forskningsbaserad terapi och en varm och autentisk kontakt för att skapa positiv förändring. Boka en kostnadsfri telefonkonsultation för att diskutera dina behov.

Mottagning i centrala Stockholm

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Viktigt att tänka på inför ditt besök: Om du blir sjuk eller behöver ändra eller avboka din tid, vänligen meddela mig så snart som möjligt. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar innan din inbokade tid, eller uteblivna besök, kommer att debiteras.

Vill du boka tid för parterapi i Stockholm?

Vanliga frågor kopplat till parterapi

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om parterapi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Emotionellt Fokuserad Terapi (EFT) grundades av Sue Johnson och är en evidensbaserad metod som utgår från att känslor är centrala i våra liv och att de är kopplade till behov av att uppleva trygghet, anknytning och kontakt. Paret får hjälp att identifiera känslor och behov som ligger bakom samt längtan som dessa signalerar. Metoden grundar sig på anknytningsteori, humanistisk psykoterapi och systemisk psykoterapi.

Encounter Couples Therapy (ECCT) har utvecklats av psykologen Hedy Schieferer. Metoden betonar vår inneboende relationella förmåga (anknytning) och oskadade livskraft (längtan).  Genom parterapi kan par lära sig att förstå varandra på en djupare nivå utveckla en starkare relation och återuppväcka kärleken och passionen. Det grundar sig på forskning inom anknytningsbaserad teori, relationell neurobiologi och existentiell psykologi.

EFT omfattar oftast 8-20 sessioner. Terapin har tre faser där fas ett är att skapa en trygg och tillitsfull kontakt. Här synliggörs mönster som hindrar den trygga relationen. I den andra fasen utforskas och skapa medvetenhet kring känslor och behov. Nya strategier för att förbättra kommunikation. I den tredje fasen konsolideras de nya insikterna. 

ECCT är en intensiv parterapi där vi träffas under två heldagar men det går också att dela upp i 2-4 delar. I terapin får paret utforska varandras världar, att undersöka mellanrummet där relationen ligger och hur vi kan ta ansvar för vad vi lägger in där, samt att upptäcka den andras värld. Det ni längtar efter i relationen tydliggörs och det som hindrar er leva ut den. Ni kommer att få göra nya upptäckter om era inre världar och er relations historia. Vi kommer att arbeta med hur otrygghet från det förflutna påverkar er nutida situation och hur era inlärda överlevnadsstrategier kan hindra er från att få kontakt med varandra.  

Parterapi är en resa som alla par kan ta för att stärka sin relation och förbättra kommunikationen. Tyvärr visar forskning att det kan ta par upp till 7 år innan de söker hjälp, trots att de kanske skulle kunna ha nytta av det tidigare. Vi uppmuntrar er att ta steget nu och lära mer om relationer och hur vår egen anknytningshistoria kan påverka våra vuxna kärleksrelationer. Oavsett om ni har små eller stora utmaningar i er relation, så kan parterapi vara en värdefull investering i er framtid tillsammans.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Vi erbjuder två olika terapiformer för par, Emotionellt fokuserad terapi (EFT) och Encounter Centered Therapy (ECCT), och priset för en session hos oss börjar från 1600 kr. Vi strävar efter att erbjuda hög standard av forskningsbaserad terapi för att hjälpa er att förbättra kommunikationen och stärka er relation.

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Ja, vi erbjuder parterapi på kvällar, helger och online.

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.