fbpx

Familjeterapi i Stockholm

Söker du familjeterapi i Stockholm? Hos oss kan ni få stöd och vägledning genom utmaningar som påverkar hela familjen. Våra terapeuter har lång erfarenhet av att hjälpa familjer att hitta vägar framåt.

Familjeterapi
från 1600 kr

Familjeterapi är en behandlingsform som fokuserar på att hantera kriser, lösa relationella problem och svåra livssituationer. Terapin involverar hela familjen, delar av den eller par och det finns flera olika teorier inom området. Valet av teori och form för terapin beror på terapeutens preferenser och den specifika familjeproblematiken.

Recensioner

Möt din personliga psykoterapeut

Möt Åsa Jonsson, legitimerad psykoterapeut med över 20 års erfarenhet inom psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Som handledare och lärare i psykoterapi har hon handlett studenter och personalgrupper inom olika områden. Hos Åsa kan du förvänta dig hög standard av forskningsbaserad terapi och en varm och autentisk kontakt för att skapa positiv förändring. Boka en kostnadsfri telefonkonsultation för att diskutera dina behov.

Mottagning i centrala Stockholm

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Viktigt att tänka på inför ditt besök: Om du blir sjuk eller behöver ändra eller avboka din tid, vänligen meddela mig så snart som möjligt. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar innan din inbokade tid, eller uteblivna besök, kommer att debiteras.

Vill du boka tid för familjeterapi?

Vanliga frågor kopplat till familjeterapi

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om familjeterapi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Familjeterapi är en behandlingsform där man arbetar med biopsykosociala svårigheter som beror av kroppssjukdomar, psykisk ohälsa eller sociala svårigheter. Familjen har en central roll i behandlingen och syftet är att förbättra livskvaliteten för både familjen som helhet och för den enskilda individen.

De grundläggande principerna i familjeterapi inkluderar att arbeta med presenterad problematik, kommunikation, och att förstå familjestruktur, system och kontext.

Familjeterapi kan vara en passande behandlingsform vid beteende- och känslomässiga problem hos barn och ungdomar, relationsproblem inom kärleksrelationer eller familjen, svår psykisk sjukdom inom familjen, våld inom familjen eller missbruk.

Vanliga typer av familjeterapi inkluderar systemisk eller strukturell familjeterapi, narrativ terapi, och lösningsorienterad familjeterapi.

Hos oss på Psykoterapi Kabinett börjar priserna på 1600 kr per session. Vi erbjuder även en kostnadsfri konsultation via telefon där vi kan besvara fler av dina frågor. Kontakta oss för att boka en tid.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.