fbpx

EMDR-terapi i Stockholm

Söker du EMDR-terapi i Stockholm? Här kan du få hjälp att hantera och bearbeta traumatiska upplevelser. Vi arbetar med en metod som är vetenskapligt beprövad och som har visat sig vara effektiv vid behandling av komplex -och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

EMDR-terapi 1200 kr

EMDR står för Eye Movement Desensitization and Reprocessing och är en psykoterapeutisk metod som främst används vid trauma men även vid andra svårigheter som låg självkänsla, komplicerad sorg och ångest. Metoden har sin utgångspunkt i en modell för hur information bearbetas i hjärnans minnessystem. EMDR kombinerar inslag från flera metoder såsom psykodynamisk teori, beteendeterapi, kognitiv beteendeterapi och systemteori. Kontakta oss på Psykoterapi Kabinett för att lära dig mer om hur EMDR kan hjälpa dig.

Recensioner

Möt din personliga psykoterapeut

Möt Åsa Jonsson, legitimerad psykoterapeut med över 20 års erfarenhet inom psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Som handledare och lärare i psykoterapi har hon handlett studenter och personalgrupper inom olika områden. Hos Åsa kan du förvänta dig hög standard av forskningsbaserad terapi och en varm och autentisk kontakt för att skapa positiv förändring. Boka en kostnadsfri telefonkonsultation för att diskutera dina behov.

Mottagning i centrala Stockholm

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Viktigt att tänka på inför ditt besök: Om du blir sjuk eller behöver ändra eller avboka din tid, vänligen meddela mig så snart som möjligt. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar innan din inbokade tid, eller uteblivna besök, kommer att debiteras

Vill du boka tid för EMDR behandling?

Vanliga frågor kopplat till EMDR

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om EMDR i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

EMDR-terapi (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) använder bilateral stimulering, vilket oftast mer via ögonrörelsen men kan också ske i form av tapping eller taktil stimulering. Metoden uppfanns av den amerikanska psykologen Francine Shapiro år 1987. Metoden introducerades i Sverige för ungefär 20 år sedan och har på senare tid blivit allt mer populär. Idag är det över 2000 psykologer, psykiatriker och psykoterapeuter runt om i världen som erbjuder behandlingen, och WHO ställer sig också bakom terapimetoden.

EMDR-terapi hjälper till att återuppta ett naturligt sätt att bearbeta och integrera den information som lagrats i minnet dvs uppmärksammar störande minnen från tidigare upplevelser, det som i nuet triggas av dessa minnen och det som innebär framtida utmaningar. 

Anknytningsbaserad EMDR är en vidareutveckling av EMDR som vi på Psykoterapi Kabinett är utbildade i. Den metoden väljs om du har haft negativa upplevelser i barndomen/trauma såsom sexuella övergrepp, utsatt för fysiskt eller känslomässigt våld/försummelse, bevittnat våld i hemmet, haft en förälder som suttit i fängelse/varit beroende av alkohol/droger/psykisk ohälsa, haft en förälder som dött eller föräldrar som separerat/skilt sig. 

Kontakta oss på Psykoterapi Kabinett för att lära dig mer om hur EMDR-terapi kan hjälpa dig att hantera psykiska hälsoproblem.

En EMDR-session tar vanligtvis cirka en timme  och går till på följande sätt:

Klienten får fokusera på alternerande bilateral visuell, taktil eller auditiv stimulering samtidigt som man ombeds fokusera på det negativa minnet. Det blir en sk dubbel uppmärksamhet som underlättar bearbetning av minnet och hjälper minnet att integreras på ett mer adaptivt sätt. Det viktiga i behandlingen är den ”dubbla uppmärksamheten”, dvs att fokusera på det traumatiska minnet samtidigt som ett sinne stimuleras.

Efter att ha utsatts för en händelse som involverar skador, hot, förlust, plågsamma synintryck, mobbning eller bortgång kan det ibland vara nödvändigt att söka professionell hjälp för att hantera efterverkningarna. Symptom som PTSD, ångest, depression och ätstörningar är vanliga i sådana situationer, och EMDR har visat sig vara en effektiv behandlingsmetod för att hjälpa personer att återhämta sig. Om du har drabbats av trauma på grund av en negativ livshändelse kan EMDR-terapi vara en lämplig behandlingsmetod för dig.

EMDR är en vetenskapligt beprövad metod för behandling av PTSD. Metoden kan kombineras framgångsrikt med andra behandlingar, såsom KBT, för att uppnå bättre resultat. 

Forskning visar att EMDR-terapi är en effektiv behandlingsmetod för personer som lider av PTSD. Enligt olika studier upplever 85-90% av de som genomgår EMDR-terapi efter trauman som övergrepp, olyckor, krig, förluster eller naturkatastrofer en minskning eller avsaknad av PTSD-symptom efter avslutad behandling.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri telefon konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.