Om oss

Om Åsa Jonsson

Jag är leg psykoterapeut, cert schematerapeut, EMDR terapeut och handledare i klinisk psykoterapi. Min grundutbildning Fil.kand. psykologi har jag från Nya Zeeland och Mittuniversitetet. Som legitimerad psykoterapeut har jag spetskompetens inom psykoterapi. Jag har 20 års erfarenhet av behandling och utredning med yrkeserfarenhet från psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Jag tar emot vuxna, tonåringar, par och grupper.

Kännetecknande för mitt arbete är värme, närvaro och att anpassa metod efter behov. Min syn på̊ terapi och psykisk hälsa är att flera metoder och tekniker behövs. Till mig kan du även komma om du vill ha din terapi på engelska.

I mitt arbete som handledare – och lärare i psykoterapi handleder jag studenter som utbildar sig i psykoterapi och personal som arbetar inom människovårdandeyrken såsom psykiatri etc….. Jag föreläser också̊ på̊ utbildningar och hos olika företag/verksamheter.

Jag har en bred och gedigen mänsklig och professionell erfarenhet. Jag har alltid haft ett stort intresse av hur psykologi och våra relationer kan skapa hälsa och resilience hos oss människor. Inom den positiva psykologin visas hur vi kan stärka och träna upp vår resilience dvs självstyrka, din personliga motståndskraft. På så vis kan vi träna upp vår motståndskraft och därmed möta livets tuffa prövningar och traumatiska upplevelser mycket bättre.

Varmt välkommen att boka tid om du vill ha hjälp med ångest eller depression, stress/utmattning, kris och trauma, beroende eller medberoende. Du kanske vill utforska mer vem du är. Din självkänsla. Svårighet med relationer eller har haft en uppväxt som saknade trygghet eller där du inte blev sedd. Kanske sitter du och din partner fast i ett relationsmönster där ni inte får känslomässiga behov tillgodosedda.

Varmt välkommen till mig på̊ Östermalm. Jag erbjuder tider även kvällar och helger.

Psykoterapimottagning Kabinett arbetar för att öka kunskapen om evidensbaserad psykologisk behandling och använder en del av vinsten till att arbeta med klienter pro bono dvs utan att ta betalt.

Det blir ett sätt att bidra till att den forskningsbaserade psykologin som kognitiv beteendeterapi och schematerapi når en bredare publik. Jag vill vara aktiv i processer som bidrar till att människor mär bättre och utvecklas på olika områden i sina liv.

Jag är nyfiken på livet – kanske särskilt att upptäcka nya platser och lära mig nya saker men inget fascinerar mig mer än oss människor. En ständig strävan jag har är att vara närvarande, både i min ensamhet och tillsammans med andra.

Åsa Jonsson
Leg psykoterapeut, cert. schematerapeut, EMDR terapeut, Fil.kand. psykologi, och handledare – och lärarutbildad i KBT

Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv -Kierkegaard-

Psykoterapimottagning Kabinett
Du hittar oss på Nybrogatan 34 i centrala Stockholm. Varmt välkommen!

Våra behandlingar

Parterapi

Psykoterapi hos leg psykoterapeut individ eller par. Insikt, flexibilitet, stabilitet bearbeta och gå vidare

Interpersonell neurobiologi

IPNB utgår från att hjärnan påverkas och förändras av våra personliga relationer och att dess plasticitet

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Kognitiv beteendeterapi är en strukturerad och aktiv form av psykoterapi som grundar sig på aktuell forskning