Om oss

Lär känna mig bättre

Jag som driver Psykoterapimottagning Kabinett heter Åsa Jonsson och är legitimerad psykoterapeut, certifierad schematerapeut, EMDR–terapeut och handledare av i klinisk psykoterapi. Min grundutbildning Fil.kand psykologi kommer från Nya Zeeland och Mittuniversitet. 

Jag är nyfiken på livet – kanske särskilt att upptäcka nya platser och lära mig nya saker men inget fascinerar mig mer än oss människor. En ständig strävan jag har är att vara närvarande, både i min ensamhet och tillsammans med andra. I över 20 år har jag hjälpt såväl privatpersoner som företag med psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Jag brinner för att hjälpa barn, tonåringar, vuxna och par att få en ökad livskvalitet och kännetecknas av andra som varm och närvarande person med hög kapacitet att anpassa kontakt och upplägg samt hitta rätt fokus i varje möte för att skapa positiv förändring.

I mitt arbete som handledare och lärare i psykoterapi handleder jag studenter som utbildar sig inom psykoterapi och personal som arbetar med människor. Jag föreläser och utbildar även hos olika företag/verksamheter. Hos mig kan du förvänta dig transparens, autencitet och utmaning såväl som att erbjuda dig hög standard av forskningsbaserad terapi. Mitt mål är att göra det komplexa tillgängligt och spännande.

Livet kan vara utmanande och svårt, något jag som psykoterapeut vet och själv har erfarenhet utav – och genom att ta ett steg mot förändring kan du hitta olika sätt att läka och växa som människa.

Du är alltid välkommen att boka en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina behov och lär känna varandra bättre.

Hjärtligt välkommen!

Psykoterapimottagning Kabinett
Du hittar min mottagning på Nybrogatan 34 i centrala Stockholm.

Jag är legitimerad psykoterapeut, cert schematerapeut/EMDR terapeut, Fil.kand.psykologi och klinisk handledare i psykoterapi

Våra behandlingar

Parterapi

Par- och relationsterapi är till för att förstå dig själv och dina relationer bättre, skapa nya förutsättningar för kommunikation, trygghet och personlig utveckling.

Interpersonell neurobiologi

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna och vårt nervsystem formas i samspel med våra relationer och vårt medvetande.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Hos oss utformas din KBT-terapi utifrån dina specifika behov och hjälper dig hantera olika former av depression, ämnen som kan utlösa stark ångest, stressrelaterade besvär och olika typer av krissituationer.