Om oss

Lär känna mig bättre

Jag som arbetar på mottagningen heter Åsa Jonsson och är legitimerad psykoterapeut, certifierad schematerapeut, EMDR–terapeut och handledare i klinisk psykoterapi. Min grundutbildning Fil.kand psykologi kommer från Nya Zeeland och Mittuniversitet. 

 Jag har över 20 års yrkeserfarenhet från psykiatri, primärvård, beroendevård, försäkringsmedicin, företagshälsovård och socialtjänst. 

I mitt arbete som handledare och lärare i psykoterapi handleder jag studenter som utbildar sig inom psykoterapi och personal som arbetar med människor. Jag har erfarenhet av att handleda personalgrupper inom psykiatrin, primärvård, beroendevård, socialtjänst, kriminalvården och hospice. Studenter har varit från Umeå universitet och privata institut. Jag föreläser och utbildar även hos olika företag/verksamheter. 

Hos mig kan du förvänta dig transparens, autencitet och utmaning såväl som att erbjuda dig hög standard av forskningsbaserad terapi. Mitt mål är att göra det komplexa tillgängligt och spännande. Jag kännetecknas av andra som varm och närvarande person med hög kapacitet att anpassa kontakt och upplägg samt hitta rätt fokus i varje möte för att skapa positiv förändring. Jag har ett stort intresse för hur psykologi och relationer kan skapa hälsa och resilience hos oss människor. 

Jag tror på neuroplatsticitet – hjärnans underbara förmåga att programmera om sig själv med hjälp av psykoterapi. På samma sätt tror jag det är nödvändigt med positiv, varm och autentisk kontakt med terapeuten för lyckad terapi. 

Jag är nyfiken på livet – kanske särskilt att upptäcka nya platser och lära mig nya saker men inget fascinerar mig mer än oss människor. En ständig strävan jag har är att vara närvarande, både i min ensamhet och tillsammans med andra. 

“What if the world is holding its breath waiting for you to take the place that only you can fill?”~David Whyte

Du är alltid välkommen att boka en kostnadsfri telefonkonsultation där vi går igenom dina behov och ev frågor.

Åsa Jonsson,  Legitimerad psykoterapeut, cert schematerapeut/EMDR terapeut, Fil.kand.psykologi och klinisk handledare i psykoterapi.

Våra behandlingar

Parterapi

Par- och relationsterapi är till för att förstå dig själv och dina relationer bättre, skapa nya förutsättningar för kommunikation, trygghet och personlig utveckling.

Interpersonell neurobiologi

Interpersonell Neurobiologi (IPNB) är en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna och vårt nervsystem formas i samspel med våra relationer och vårt medvetande.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Hos oss utformas din KBT-terapi utifrån dina specifika behov och hjälper dig hantera olika former av ångest, depression, stressrelaterade besvär, utmattning och olika typer av krissituationer.