fbpx

Kognitiv beteendeterapi (KBT) i Stockholm

Söker du kognitiv beteendeterapi (KBT) i Stockholm? Vi erbjuder en terapiform som fokuserar på att bryta negativa tankemönster och beteenden. KBT är en evidensbaserad metod som har visat sig vara effektiv vid behandling av en rad olika psykiska problem.

KBT-terapi 1200 kr

Här finns legitimerad terapeut som är specialiserad på kognitiv beteendeterapi (KBT) och har stor erfarenhet av att hjälpa människor att hantera olika typer av besvär. Vi arbetar med en beprövad metodik som fokuserar på att förändra negativa tankemönster och beteenden som kan leda till psykisk ohälsa.

Vi tror på en individanpassad behandling där vi tillsammans med dig utformar en terapi som är skräddarsydd för dina specifika behov och utmaningar. Vårt mål är att hjälpa dig med dina utmaningar och att må bättre på sikt.

Oavsett om du lider av ångest, depression, stress eller utmattningssyndrom så är du välkommen till oss för att boka din kognitiva beteendeterapi behandling i Stockholm. Vi har en trygg och öppen miljö där du kan känna dig bekväm att dela med dig av dina känslor och utmaningar. Vi är här för att hjälpa dig på din resa mot ett friskare och mer balanserat liv.

Recensioner

Möt din personliga psykoterapeut

Möt Åsa Jonsson, legitimerad psykoterapeut med över 20 års erfarenhet inom psykiatri, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Som handledare och lärare i psykoterapi har hon handlett studenter och personalgrupper inom olika områden. Hos Åsa kan du förvänta dig hög standard av forskningsbaserad terapi och en varm och autentisk kontakt för att skapa positiv förändring. Boka en kostnadsfri telefonkonsultation för att diskutera dina behov.

Mottagning i centrala Stockholm

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Viktigt att tänka på inför ditt besök: Om du blir sjuk eller behöver ändra eller avboka din tid, vänligen meddela mig så snart som möjligt. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar innan din inbokade tid, eller uteblivna besök, kommer att debiteras.

Vill du boka tid för Kognitiv beteendeterapi?

Vanliga frågor kopplat till KBT-terapi

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar om Kognitiv beteendeterapi i Stockholm. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss!

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en evidensbaserad behandlingsmetod som fokuserar på att förändra negativa tankemönster och beteenden som kan leda till psykologiska besvär. Våra KBT-terapeuter använder en strukturerad och aktiv form av psykoterapi för att hjälpa dig att hantera eller minska dina problematiska känslor och beteenden som påverkar din vardag.

Vi arbetar med att förstå mönstren av samspel mellan dina tankar, känslor, kroppsliga reaktioner och beteenden, och genom att använda vår kunskap om inlärning hjälper vi dig att lära om och förändra dessa mönster för att må bättre. Kognitivt fokus innebär att vi undersöker hur dina tolkningar och föreställningar påverkar dina känslor och beteenden. Genom att utforska hur du tänker kan du lära dig att förändra och hantera dina känslor och beteenden på ett mer positivt sätt.

Med beteende menar vi de strategier som du använder för att reagera på det som händer i din omgivning. Genom att analysera och förändra dina beteendemönster kan du lära dig nya sätt att hantera situationer på och förbättra ditt välbefinnande. Vi erbjuder kognitiv beteendeterapi behandling i Stockholm och våra terapeuter är specialiserade på att hjälpa dig på din resa mot att må bättre.

Tillsammans med vår kognitiva beteendeterapi (KBT) behandling i Stockholm arbetar vi med dig för att synliggöra mönster av tankar, känslor och reaktioner och aktivt förändra dem. Vi fokuserar på dina upplevelser och reaktioner i nuet, men tittar också på hur dessa kan förstås utifrån tidigare erfarenheter.

Vi använder olika övningar och tekniker för att hjälpa dig att skaffa nya erfarenheter och verktyg som du kan använda för att förbättra ditt liv. Hos oss är du i centrum och våra erfarna KBT-terapeuter skräddarsyr din behandling utifrån dina specifika behov och utmaningar. Vi är här för att stödja dig på din resa mot att må bättre och hantera din psykiska ohälsa på ett mer effektivt sätt.

Om du kämpar med en känsla av oro, nervositet eller panik som är svår att bryta, bör du söka hjälp med kognitiv beteendeterapi (KBT). Ångest sitter i kroppen och kan upplevas som mycket obehaglig och kan hindra dig från att fungera normalt i din vardag. Vid nedstämdhet och depression är det lämpligt att söka hjälp om du känner dig ledsen och nere i mer än 14 dagar. Om du upplever att livet känns meningslöst och inte längre kan uppskatta saker som tidigare var roliga, så kan det vara en indikation på depression. Dessa symptom kan hindra dig från att leva fullt ut och kräver professionell hjälp.

Långvarig stress utan återhämtning kan leda till utmattningssyndrom. Om du känner dig konstant trött utan att kunna vila bort tröttheten och har kravkänslighet, minnesproblem och/eller sömnproblem, kan det vara en indikation på utmattning. I så fall bör du söka hjälp med kognitiv beteendeterapi behandling. Våra erfarna KBT-terapeuter i Stockholm kan hjälpa dig att hantera och minska dina psykologiska besvär så att du kan återfå kontrollen över ditt liv och må bättre på sikt.

Mottagningen är belägen på Grevgatan 59 i centrala Stockholm, på Östermalm. 

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri konsultation via telefon. Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan, så återkommer vi till dig inom kort för att boka in en tid som passar dig. Vi ser fram emot att träffa er och vara en del av er spännande resa tillsammans!

Vill du veta mer eller boka en tid?

Har du frågor om våra behandlingar eller vill du boka en tid för terapi? Fyll i formuläret eller ring oss på 070-206 66 35. Vi erbjuder kostnadsfri telefon konsultation där vi går igenom dina behov och ser hur vi kan hjälpa dig.